Кулинарни рецепти » Задушена тиква

 Задушена тиква
/Япония/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г тиква
• 2 ч.ч. рибен бульон
• 6 с.л. захар
• 1 с.л. десертно бяло вино
• 1 ч.л. сол
• 4 с.л. светъл соев сос
• картофен чипс

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, почистваме я от семената и я нарязваме на кубчета. Слагаме тиквата в тиган, заливаме с бульона и кипваме на огъня. После намаляваме температурата и варим, като обираме пяната.

Прибавяме захарта и виното и захлупваме, за да се задуши равномерно тиквата. Когато тиквата омекне, посоляваме и поръсваме соевия сос. Варим на слаб огън, докато тиквата поеме по-голямата част от соса.

Подреждаме сварената тиква в широка чиния за сервиране и поръсваме с чипса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало