Кулинарни рецепти » Задушени пиперки със салам

 Задушени пиперки със салам

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г салам
• 6 пиперки
• 4 домата
• 2 глави лук
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме за малко доматите във вряща вода, обелваме ги и ги разрязваме на четири. Лука нарязваме на ситно, а пиперките - на кръгчета.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и запържваме нарязания на кръгчета салам. Прибавяме нарязаните лук и пиперки и също леко ги запържваме, слагаме и доматите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало