Кулинарни рецепти » Млин от кълцано месо

 Млин от кълцано месо

Продукти:

600 г говеждо месо
150 г телешко месо
150 г свинско месо
100 г сланина
200 г пресни гъби
2-3 глави лук
4-5 скилидки чесън
2-3 дафинови листа
1 ч.л. кимион
3 яйца
50 мл плодова ракия
1 връзка магданоз
черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме месото със сатър и го омесваме със ситно нарязаните гъби, лук, чесън и магданоз, натрошения дафинов лист, кимиона, черния пипер, белтъците от яйцата, ракията и сол на вкус.

На дъното на тава нареждаме сланината, нарязана на филийки, отгоре изсипваме и разстиламе сместа. Печем в умерена фурна. Към края на печенето заливаме с разбитите с малко вода жълтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало