Кулинарни рецепти » Яхния от свински гърди

 Яхния от свински гърди
(Италия)

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г свински гърди
• 1 кг пресен зелен грах
• 4 с. л. зехтин
• 5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистваме граха, изсипваме го в тенджера и го заливаме с вода. Прибавяме 2 с. л. зехтин, обелените скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус. Варим на слаб огън около 30 минути, като разбъркваме често.

Когато водата остане наполовина, прибавяме нарязаните на кубчета свински гърди, предварително изпържени в останалото масло. Варим още 20 минути, докато изври цялата течност.

Отгоре посипваме с нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало