Кулинарни рецепти » Яхния от свински гърди

 Яхния от свински гърди
(Италия)

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г свински гърди
• 1 кг пресен зелен грах
• 4 с. л. зехтин
• 5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистваме граха, изсипваме го в тенджера и го заливаме с вода. Прибавяме 2 с. л. зехтин, обелените скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус. Варим на слаб огън около 30 минути, като разбъркваме често.

Когато водата остане наполовина, прибавяме нарязаните на кубчета свински гърди, предварително изпържени в останалото масло. Варим още 20 минути, докато изври цялата течност.

Отгоре посипваме с нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало