Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 50 г солена сланина
• 3 моркова
• половин глава лук
• 2-3 корена магданоз
• 1 парче целина
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 опаковка готова майонеза
• 1 к.ч. настърган хрян
• 1 ч.л. пудра захар
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
С върха на остър нож правим прорези в почистеното и измито месо и слагаме в тях малки късчета сланина, парченца от 1 морков и зрънца черен пипер.
Слагаме месото в тенджера заедно с останалите моркови, магданозените корени, парчето целина, едро нарязания лук и дафиновия лист. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.
Изваждаме месото и го оставяме да се отцеди и изстине, след което го нарязваме на тънки филийки. Посоляваме ги на вкус и поръсваме с черен пипер. Поднасяме месото със сос от хрян, който приготвяме като към майонезата прибавим настъргания хрян и пудрата захар и разбъркаме добре.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...