Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 заек (около 1,5 кг)
• 5-6 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 пиперки
• 4-5 домата
• 1 глава чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме заека. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещената мазнина.
Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук и настърганите моркови и целина. Щом лукът поомекне, прибавяме дребно нарязаните пиперки и също ги запържваме. Посоляваме, поръсваме червения пипер и сипваме обелените и настъргани домати. Варим на умерен огън.
Когато течността поизври, сипваме 2 ч.ч. топла вода. Изчакваме сосът да заври и прибавяме брашното, размито в малко вода, парчетата месо, обелените скилидки чесън и ситно нарязан магданоз.
Захлупваме, замазваме капака с тесто и задушаваме около 2 часа на слаб огън.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...