Кулинарни рецепти » Задушени пържоли с бира

 Задушени пържоли с бира

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пържоли
• 500 г лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• половин бутилка бира
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите и ги запичаме във фурната с част от маслото.

Лука нарязваме на тънки ивички и задушаваме в останалото масло до златисто оцветяване. Половината от задушения лук растиламе в широка тенджера. Върху него нареждаме пържолите и покриваме с останалия лук. Поръсваме с черен пипер и сол и заливаме с бирата.

Захлупваме тенджерата и оставяме да ври на тих огън до пълното омекване на пържолите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало