Продукти:
• 150 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 3 жълтъка
• 1 яйце
• 150 г нишесте
• 2 ч.ч крем ванилия
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар за сметаната
• 1 ванилия
• 2-3 с.л. отцедени плодове от вишнево или друго сладко
Начин на приготвяне:
Разбиваме на крем омекналото масло заедно със захарта. При постоянно бъркане прибавяме един по един жълтъците, а накрая цялото яйце. Когато сместа е разбита до пухкавост, прибавяме нишестето и брашното, пресети заедно с лимоновата кора.
Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена тортена форма и печем в умерена фурна около 1 час. След като изстине, разрязваме на два пласта и намазваме обилно с половината от ванилиния крем, към който прибавяме сметаната, разбита с пудра захар и ароматизирана с ванилията.
Сглобяваме тортата, намазваме я отгоре и отстрани с останалия крем и гарнираме с плодовете от сладкото.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...