Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 големи патладжана
• 1 главичка лук
• 2 с.л.брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги счукваме със сол.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Поръсваме брашното, сваляме от огъня и смесваме с патладжаните, като прибавяме яйцето, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме много добре и оставяме сместа да престои 1-2 часа.
Оформяме кюфтета, които овалваме в брашно и пържим във вряло олио.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...