Кулинарни рецепти » Задушен шаран в кора

 Задушен шаран в кора

Продукти: (за 5 порции)

• 1 шаран
• 1-2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. ориз
• 100 г гъби
• 1 домат
• 1 лимон
• 50 г стафиди
• магданоз, черен пипер, сол

За тестото:

• 250 г брашно
• 1 яйце
• 1/2 к.ч. вода
• 1 белтък
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме шарана отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ориза и също го запържваме, докато стане прозрачен. Добавяме попарените и нарязани на ивички гъби, обелените и настъргани домати, стафидите и ситно нарязания магданоз. Наливаме малко топла вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме много добре.

Сипваме плънката в тавичка и я задушаваме на фурна, докато омекне оризът. Напълваме шарана с тази смес, зашиваме и го намазваме с олио.

От брашното, яйцето, водата и малко сол омесваме твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и увиваме в нея шарана. Намазваме отгоре с белтъка и печем в умерена фурна. Изваждаме от фурната, отстраняваме хлебната кора /тя не се яде/ и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало