Кулинарни рецепти » Треска с червено вино

 Треска с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 2 глави лук
• 150 г гъби
• 1 ч.ч. червено вино
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на парченца и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната на порции риба, наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало