Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг речна риба
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1-2 чушки
• 1-2 моркова
• 1,5 к.ч. вино
• 4-5 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. лимонов сок
• стрита чубрица
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме рибата в намаслена тавичка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, стрита чубрица, ситно нарязан магданоз и с част от лимоновия сок.
В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, нарязаните на малки кубчета моркови, нарязаните на тънки ивички чушки и ситно нарязаните чесън и люта чушка.
След 10 мин отстраняваме от огъня и заливаме наредената в тавичката риба. Наливаме виното и печем в умерена фурна. Сервираме рибата леко охладена, поръсена с останалия лимонов сок и магданоз и гарнирана с почистените от костилките маслини.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...