Кулинарни рецепти » Шаран в тесто

 Шаран в тесто

Продукти: (за 4 порции)

• 1 шаран
• 2 глави лук
• 100 г орехови ядки
• 400 г брашно
• 5-6 с.л. олио
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме плънка от дребно нарязания и изпържен лук, накълцаните орехови ядки, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Напълваме изчистената и измита риба.

Замесваме тесто от брашното, сол и хладка вода. Разточваме го на кора с дебелина 0,5 см. Намазваме шарана с олио и го завиваме с намазаната отвътре кора, като и и предаваме формата на риба с уста, перки, люспи и опашка. Намазваме кората и отвън и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало