Кулинарни рецепти » Пресни картофи с мерлуза

 Пресни картофи с мерлуза

Продукти:

• 750 г мерлуза
• 500 г пресни картофи
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 750 мл прясно мляко
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и варим мерлузата около 20 минути в подсолена вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафиновия лист, както и нарязаните моркови, целина и лук. Оставяме рибата да изстине в бульона, за да поеме подправките. После я почистваме от кожата и костите и накъсваме на дребни парченца.

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги нарязваме на кръгчета.

Намазваме тавичка с масло, нареждаме половината картофи, отгоре разпределяме рибата и покриваме с останалите кръгчета картофи. Нахвърляме отгоре парченца масло и заливаме с млякото и яйцата - разбити със смлян черен пипер и сол.

Печем на силна фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало