Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 1 връзка зелен лук /1 глава стар лук/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекне, го прехвърляме в тавичка и прибавяме натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.
Печем в умерено загрята фурна. След 10 мин заливаме със смес от млякото, разбитите яйца, брашното и 1 щипка сол. Връщаме ястието във фурната за още 10 мин.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...