Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сурови гъби
• 50 г краве масло
• 2-3 яйца
• 1 к. ч. телешки бульон
• 30 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
За бешамела:
• 30 г краве масло
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на ситно, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги задушаваме в маслото. Когато поомекнат, добавяме бульона и задушаваме на умерен огън.
Приготвяме бешамел от маслото, брашното и прясното мляко. Отстраняваме задушените гъби от огъня и ги заливаме с приготвения бешамел. Изчакваме сместа да изстине и прибавяме разбитите яйца и настъргания кашкавал.
Изсипваме суфлето в намаслена форма и го изпичаме на водна баня.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...