Продукти: (за 4 порции)
• 300 г зрял боб
• 300 г сух грах
• 1 морков
• 1 парче целина
• 3 чушки
• 2 домата
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 3-4 с.л. олио
• джоджен, копър, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме боба и граха и ги накисваме в студена вода за 1 нощ. Изливаме водата, наливаме нова и ги варим на тих огън. След като се сварят, ги изсипваме в тавичка.
Нарязваме 1 домат, моркова, целината, чушките, лука и чесъна. Задушаваме ги в мазнината и малко вода. Щом поомекнат, посоляваме и ги изсипваме при боба и граха. Разбъркваме и поръсваме със ситно нарязаните джоджен и копър.
Отгоре нареждаме кръгчета от втория домат и запичаме в слаба фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...