Кулинарни рецепти » Бисквитена ябълкова торта

 Бисквитена ябълкова торта

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 500 г захар
• 4 яйца
• 2 с.л. коняк
• 2-3 карамфилчета
• 250 г обикновени бисквити
• портокалова кора

Начин на приготвяне:

Разрязваме ябълките на четири и ги варим в 1 ч.ч. вода до омекване. След като се сварят, ги прекарваме през гевгир, за да отстраним люспите и семките.

Смесваме ябълките със захарта и слагаме на огъня да се варят, докато се сгъстят като мармалад. Отстраняваме от огъня, добавяме коняка и разбитите яйца, а така също настърганата портокалова кора и целите карамфилчета и разбъркваме добре.

Нареждаме част от бисквитите по дъното и стените на форма за торта, изсипваме ябълковата смес и покриваме с останалите бисквити. Печем тортата в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало