Кулинарни рецепти » Говеждо, печено по градинарски

 Говеждо, печено по градинарски
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. олио, 1 пакетче краве масло
• 4-5 гъби
• 3 домата
• 500 г зелен фасул
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 г масло и пържим до омекване.

Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване. Нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в малко масло.

Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме месото, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем в силна фурна.

Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало