Кулинарни рецепти » Торта Кармен

 Торта Кармен

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао

За крема:

• 160 г краве масло
• 2 ч.ч. смлени орехи
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 к.ч. прясно мляко
• 2 ванилии
• 1 шоколад

Начин на приготвяне:

Избиваме белтъците на твърд сняг. Прибавяме постепенно брашното, захарта, какаото и отделно разбитите жълтъци. Намазняваме и набрашняваме тортена форма и печем блата в загрята умерена фурна.

Приготвяме крема, като с миксер разбиваме на пяна омекналото на стайна температура масло със захарта. Прибавяме смлените орехи като доливаме по малко от млякото, което сме ароматизирали с ванилията.

Изваждаме готовия блат и с конец го разделяме хоризонтално на три части. Всяка част сиропираме със сироп, приготвен от 1 ч.ч. вода, 1 с.л. захар и есенция по избор. Пълним тортата с крема. Когато намажем тортата отвсякъде, можем да я облепим с бадеми или орехи. Украсяваме отгоре с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало