Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао
За крема:
• 160 г краве масло
• 2 ч.ч. смлени орехи
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 к.ч. прясно мляко
• 2 ванилии
• 1 шоколад
Начин на приготвяне:
Избиваме белтъците на твърд сняг. Прибавяме постепенно брашното, захарта, какаото и отделно разбитите жълтъци. Намазняваме и набрашняваме тортена форма и печем блата в загрята умерена фурна.
Приготвяме крема, като с миксер разбиваме на пяна омекналото на стайна температура масло със захарта. Прибавяме смлените орехи като доливаме по малко от млякото, което сме ароматизирали с ванилията.
Изваждаме готовия блат и с конец го разделяме хоризонтално на три части. Всяка част сиропираме със сироп, приготвен от 1 ч.ч. вода, 1 с.л. захар и есенция по избор. Пълним тортата с крема. Когато намажем тортата отвсякъде, можем да я облепим с бадеми или орехи. Украсяваме отгоре с настърган шоколад.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...