Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 50 г краве масло
• 500 г картофи
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половината масло в тенджерата и пържим котлетите от двете страни до зачервяване. Картофите почистваме и нарязваме на парчета.
Изваждаме котлетите и на дъното на тенджерата разстиламе картофите, а върху тях – котлетите. Прибавяме сол, черен пипер и остатъка от маслото. Затваряме капака и задушаваме 10 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...