Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 50 г краве масло
• 500 г картофи
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половината масло в тенджерата и пържим котлетите от двете страни до зачервяване. Картофите почистваме и нарязваме на парчета.
Изваждаме котлетите и на дъното на тенджерата разстиламе картофите, а върху тях – котлетите. Прибавяме сол, черен пипер и остатъка от маслото. Затваряме капака и задушаваме 10 мин.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...