Продукти:
• 1 голяма кисела зелка
• 500 г пилешко месо
• 500 г свинсо месо
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме по-големите листа на зелката и нарязваме на ситно останалата част. Нарязваме свинското и пилешкото месо на по 10 тънки филенца. Леко начукваме филенцата и ги натриваме със сол и черен пипер.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Когато стане стъклен, прибавяме ориза и също го запържваме.
Разстиламе зелевите листа на плота и върху всяко листо слагаме по едно пилешко филенце. Отгоре сипваме по 1 с.л. ориз и покриваме със свинско филенце. Завиваме стегнати сарми.
Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън около 1 час, като от време на време доливаме по малко гореща вода.
Заливаме готовите сарми с разтопеното масло, което сме оцветили с малко червен пипер.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...