Продукти:
• 10 картофа
• 8 яйца
• 1 с.л. олио (масло)
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол
• малко галета
За соса:
• 2 с.л. олио
• 1 1/2 с.л. брашно
• 1/2 кофичка кисело мляко
• магданоз, сол
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Картофите сваряваме в подсолена вода, обелваме ги и ги пресоваме още горещи. Прибавяме 4 яйца, ситно нарязан магданоз, джоджен, черен пипер и сол. Омесваме добре сместа и изсипваме половината в намазана с мазнина и посипана с галета кексова форма.
Върху нея нареждаме останалите твърдо сварени яйца. Изсипваме останалата картофена смес, заглаждаме, намазваме с олио и посипваме с галета. Печем до зачервяване и изваждаме от формата като позастине.
Поднасяме със сос, приготвен по следния начин: В 2 с.л. олио запържваме брашното до златисто, заливаме с киселото мляко при непрекъснато бъркане, посоляваме и подкиселяваме, поръсваме с магданоз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...