Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг киселец
• 5 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселеца на едро и го сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и го изсипваме в намазнена тавичка.
Разбиваме на пяна омекналото масло, едно по едно прибавяме яйцата, брашното и киселото мляко. Подправяме със сол, черен и червен пипер и заливаме киселеца. Печем на силна фурна 10 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...