Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овче или шилешко месо
• 2 скилидки чесън
• 3 глави лук
• 1 кг картофи
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, картофите нарязваме на парчета, а лука, магданоза и чесъна – на ситно.
На дъното на тенджерата нареждаме слой месо, посипваме с лук, след това с картофи, отново месо, лук и картофи.
Най-отгоре поръсваме с нарязания чесън и магданоз, подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме вода, захлупваме и варим 45 мин.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...