Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 3-4 кисели краставички
• 500 г заквасена сметана
• 1-2 щипки къри
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме запърженото месо и в същата мазнина пържи нарязания на филийки лук.
Когато стане златист, прибавяме настърганите домати и ситно нарязаните краставички, наливаме малко вода и възвираме на огъня.
Връщаме месото, сипваме сметаната и подправяме с къри, черен пипер и сол. Варим ястието на умерен огън до готовност.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...