Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 3-4 кисели краставички
• 500 г заквасена сметана
• 1-2 щипки къри
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме запърженото месо и в същата мазнина пържи нарязания на филийки лук.
Когато стане златист, прибавяме настърганите домати и ситно нарязаните краставички, наливаме малко вода и възвираме на огъня.
Връщаме месото, сипваме сметаната и подправяме с къри, черен пипер и сол. Варим ястието на умерен огън до готовност.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...