Кулинарни рецепти » Гъбени шишчета с чеснов сос

 Гъбени шишчета с чеснов сос

Продукти:

• 30 едри печурки
• 2-3 с.л. оцет
• 1 /4 ч.ч. зехтин
• сол
• черен пипер

За соса:

• 6 глави чесън, предварително изпечен във фурната
• 2 с.л. оцет
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
• 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
• 1 ч.л. настърган хрян
• сол
• черен пипер

За намазване на гъбите:

• 8 с.л. зехтин
• дръжките на половин връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Изпечените скилидки чесън обелваме и пасираме. Към тях добавяме оцета, заквасената сметана, босилека, мащерката, хряна и разбиваме до получаване на гладко пюре. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме в хладилника в добре затворен съд.

Измитите и почистени гъби слагаме в купа и заливаме със зехтина, оцета, солта и черния пипер. Разбъркваме добре. Върху дървени шишчета нанизваме по 7-8 гъби и поливаме със зехтина, предварително смесен с наситнените дръжки от магданоз.

Печем на грил или скара по 2-3 минути от всяка страна. Сервираме горещи с чесновия сос.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало