Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки домата
• 4 големи печурки
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 2 с.л. олио или зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре доматите и гъбите и ги разрязваме на две. Чушките нарязваме на едри квадратчета, лука - на четири.
Нанизваме зеленчуците на шишове, намазваме с олио, поръсваме със сол и черен пипер и печем около 15 минути на скара като от време на време ги обръщаме.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...