Кулинарни рецепти » Кубински царски яйца

 Кубински царски яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 6 жълтъка
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.л. канела
• 50 мл коняк

Начин на приготвяне:

Разбиваме много добре жълтъците и ги изсипваме всеки в малка, намазана с масло форма. Печем 45 мин в слаба фурна.

Сваряваме гъст сироп от захарта, водата и канелата. С помощта на чаена лъжичка пускаме изпечените жълтъци в горещия сироп. След като изстинат, добавяме коняка.

"Царските яйца" трябва да престоят 2 часа, преди да се консумират.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало