Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани от Пловдивско

 Пълнени патладжани от Пловдивско

Продукти:

• 5 патладжана
• 500 г телешка кайма
• 4 с.л. олио
• 300 г домати
• 1 глава лук
• 10 скилидки чесън
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на половинки, издълбаваме ги, посоляваме и оставяме да се отцедят, след което леко ги запържваме в част от олиото.

В останалата мазнина и малко вода задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме червения пипер, 1 настърган домат, каймата, черния пипер, нарязаните ситно скилидки чесън, наситнения магданоз и сол на вкус.

Напълваме патладжаните със сместа, нареждаме ги в намазнена тавичка и ги покриваме с филийки от останалите домати. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало