Кулинарни рецепти » Ябълки, пълнени с грозде

 Ябълки, пълнени с грозде

Продукти:

• 6 големи ябълки
• 1 ч. ч. зърна от грозде
• 2 с.л. вода
• 60 г захар
• 60 г краве масло
• 1/2 ч. л. канела
• 1 яйце

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги издълбаваме.

Смесваме гроздето с половината захар, половината масло и канелата. Наливаме малко вода и сваряваме на гъста каша. След като сместа изстине, прибавяме разбитото яйце.

С тази каша пълним ябълките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с останалата захар и печем във фурната. От време на време поливаме със сока.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало