Продукти:
• 1 кг пресни печурки
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 10-12 скилидки чесън
• 1 лимон
• 1 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца и ги задушаваме до омекване в олиото и малко вода. Прибавяме морковите, целината и лука, нарязани на ситно.
Изсипваме сместа в тава, посоляваме и поръсваме със ситно нарязания магданоз. Отгоре нареждаме тънки филийки лимон и домати. Поръсваме със счукания чесън и размитото в малко вода брашно и печем във фурната.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...