Кулинарни рецепти » Родопски гювечета

 Родопски гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава лук
• 4 домата
• 600 г сирене
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 4 чушки
• магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го разпределяме в гювечетата. Отгоре нареждаме половината домати, нарязани на кръгчета, парченца от маслото и сиренето, нарязано на филийки.

Нарязваме чушките на кръгчета и ги слагаме върху сиренето.Поръсва с наситнен магданоз, чукваме по 1 яйце и разпределяме останалите нарязани домати.

Добавяме още малко масло, захлупваме и запичаме във фурната.

Автор: Сребра Коновска

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало