Кулинарни рецепти » Мазурки

 Мазурки

Продукти:

• 4 твърдо сварени жълтъка
• 1 суров жълтък
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 1 с.л. лимонов сок
• 200 г брашно
• 200 г мармалад

Начин на приготвяне:

Разбиваме брашното със захарта до побеляване. Прибавяме твърдо сварените жълтъци, които сме стрили през сито, суровия жълтък, лимоновия сок и брашното. Замесваме тесто, което да може да се точи.

Разточваме кора с дебелина 5 мм и изрязваме от нея кръгчета. На половината от бисквитите изрязваме кръгчета в средата. Нареждаме всички бисквити в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.

Слепваме изпечените бисквити с мармалада. Преди да слепим бисквитите с изрязани кръгчета, ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало