Кулинарни рецепти » Мазурки

 Мазурки

Продукти:

• 4 твърдо сварени жълтъка
• 1 суров жълтък
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 1 с.л. лимонов сок
• 200 г брашно
• 200 г мармалад

Начин на приготвяне:

Разбиваме брашното със захарта до побеляване. Прибавяме твърдо сварените жълтъци, които сме стрили през сито, суровия жълтък, лимоновия сок и брашното. Замесваме тесто, което да може да се точи.

Разточваме кора с дебелина 5 мм и изрязваме от нея кръгчета. На половината от бисквитите изрязваме кръгчета в средата. Нареждаме всички бисквити в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.

Слепваме изпечените бисквити с мармалада. Преди да слепим бисквитите с изрязани кръгчета, ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало