Продукти:
• 1 ч.ч. обелени и смлени бадеми
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар
• 25 обелени цели бадеми
Начин на приготвяне:
Смесваме смлените бадеми с белтъците и разбиваме, докато получим гладка смес. Прибавяме пудрата захар и омесваме тесто. Разточваме го на кора с дебелина 5-8 мм, от която изрязваме кръгчета.
В средата на всяко кръгче слагаме по едно цяло обелено бадемче. Нареждаме бисквитите в намаслена и поръсена с брашно тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...