Продукти:
• 210 г краве масло
• 100 г смлени орехови ядки
• 70 г пудра захар
• 1 жълтък
• 280 г брашно
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло със захарта до побеляване. Прибавяме жълтъка, смлените орехи, ванилията и брашното. Замесваме гладко тесто.
Оформяме от тестото топчета, колкото орехче, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна. Овалваме готовите бисквити в пудра захар.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...