Продукти: (за 5 порции)
• 10 зелеви листа
• 1 ч.ч. ориз
• 3 ч.ч. вода
• 500 г телешка кайма
• 1 ч.ч. галета
• 1 щипка канела
• 1 консерва домати
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме зелевите листа за 2 минути. Сваряваме ориза. В голяма купа смесваме телешката кайма, галетата, канелата, прецедените и нарязани домати, лука, нарязан на кубчета и сол на вкус.
Разбъркваме с лъжица изсипваме от телешката смес в центъра на всяко зелево листо. Слагаме лъжица ориз върху каймата. Завиваме листата, като подгъваме краищата и забождаме с клечки.
Увиваме всяко ролце във фолио и го поставяме в плитка тава. Печем 40 минути в умерена фурна.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...