Продукти: (за 5 порции)
• 10 зелеви листа
• 1 ч.ч. ориз
• 3 ч.ч. вода
• 500 г телешка кайма
• 1 ч.ч. галета
• 1 щипка канела
• 1 консерва домати
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме зелевите листа за 2 минути. Сваряваме ориза. В голяма купа смесваме телешката кайма, галетата, канелата, прецедените и нарязани домати, лука, нарязан на кубчета и сол на вкус.
Разбъркваме с лъжица изсипваме от телешката смес в центъра на всяко зелево листо. Слагаме лъжица ориз върху каймата. Завиваме листата, като подгъваме краищата и забождаме с клечки.
Увиваме всяко ролце във фолио и го поставяме в плитка тава. Печем 40 минути в умерена фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....