Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг тиквички
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 4-5 червени домата
• 1 глава чесън
• 1 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на тънки кръгли филийки. Нареждаме ги в намаслена тава и прибавяме ориза, ситно нарязан магданоз и няколко зърна черен пипер.
Нарязваме доматите на кръгли филийки и ги нареждаме върху тиквичките. Заливаме ястието с олиото и малко вода.
Печем в умерена фурна. Няколко минути преди да извадим тавата от фурната, заливаме ястието със счукания чесън, разреден с оцета.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...