Кулинарни рецепти » Руладини с кайма

 Руладини с кайма

Продукти: (за 6 порции)

• 800 г говеждо месо
• 300 г свинска кайма
• 2 глави лук
• 3 скилитки чесън
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на 6 парчета, които начукваме на тънки филийки. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Изчистваме и измиваме лука. Нарязваме едната глава на ситно и я запържваме в сгорещена мазнина. Прибавяме каймата, счукания чесън, черен пипер и сол. Позапържваме плънката и я разпределяме върху филийките месо. Навиваме ги на руло и ги завързваме с дебел конец.

Разтопяваме маслото в отворена тенджера под налягане и задушаваме в него руладините заедно с втората глава лук, разрязана на 6 части.

Доливаме 1 к.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме руладините 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало