Продукти: (за 6 порции)
• 1 заек
• 2 глави лук
• 500 мл оцет
• 500 мл вода
• 200 мл олио
• 2 с.л. брашно
• 25-30 маслини
• половин лимон
• подправки, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета изчистения заек и го заливаме с марината, приготвена от водата, оцета, нарязания на ситно лук, дафинов лист, 2-3 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер. Оставяме месото в тази марината 2-3 дни.
След това го изваждаме, подсушаваме и пържим. Отцеждаме месото от мазнината, а в нея леко запръжваме брашното и с бъркане наливаме малко хладка вода.
Щом кашичката заври, връщаме порциите месо, прибавяме маслините, нарязания на филийки лимон и варим около 30 мин. Поднасяме това ястие студено.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...