Продукти: (за 5 порции)
• 500 г месо
• 200 г пушена сланина или пушени гърди
• 200 г наденица
• 4 глави лук
• 2 моркова
• 4-5 гъби
• 3-4 домата
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 люта чушка
• 2 с.л. брашно
• 5-6 капки коняк
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме половината от сланината на дребно и леко я запържваме.
В отделна мазнина запържваме леко месото и наденицата, нарязани на порции. В същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук и моркови. Поръсваме с брашно и разбъркваме с размитото в малко хладка вода доматено пюре. Прибавяме месото и загрятата сланина. Заливаме ястието с вода или бульон и варим на тих огън.
Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните гъби и домати, лутата чушка и останалата част от сланината, нарязана на парченца. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и слагаме във фурната за около 20 минути. Накрая поръсваме с коняка и ситно нарязания магданоз и се поднасяме.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...