Продукти: (за 5 порции)
• 500 г месо
• 200 г пушена сланина или пушени гърди
• 200 г наденица
• 4 глави лук
• 2 моркова
• 4-5 гъби
• 3-4 домата
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 люта чушка
• 2 с.л. брашно
• 5-6 капки коняк
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме половината от сланината на дребно и леко я запържваме.
В отделна мазнина запържваме леко месото и наденицата, нарязани на порции. В същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук и моркови. Поръсваме с брашно и разбъркваме с размитото в малко хладка вода доматено пюре. Прибавяме месото и загрятата сланина. Заливаме ястието с вода или бульон и варим на тих огън.
Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните гъби и домати, лутата чушка и останалата част от сланината, нарязана на парченца. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и слагаме във фурната за около 20 минути. Накрая поръсваме с коняка и ситно нарязания магданоз и се поднасяме.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...