Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с царевица

 Пилешки бутчета с царевица

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 200 г ориз
• 100 г царевица от консерва или замразена
• 4 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 150 мл пилешки бульон от кубче
• 200 г замразен грах
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в леко подсолена вода. Измиваме бутчетата, подсушаваме ги и натриваме със сол и черен пипер. Нарязваме лука на по-едри парчета, а чесъна - на ситно.

Сгорещяваме олиото в тенджера и изпържваме в него бутчетата от всички страни, докато получат червеникава коричка. Сипваме царевицата, лука и чесъна и готвим 20 минути, като от време на време разбъркваме.

Сипваме бульона в тиган и го подправяме с шафрана, добавяме ориза и граха. След като кипне, готвим още 5-6 минути, наръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме. Сваляме съда от огъня.

Разпределяме ориза по чиниите. Отгоре слагаме по едно бутче заедно с царевица и лук. Сервираме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало