Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 200 г ориз
• 100 г царевица от консерва или замразена
• 4 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 150 мл пилешки бульон от кубче
• 200 г замразен грах
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в леко подсолена вода. Измиваме бутчетата, подсушаваме ги и натриваме със сол и черен пипер. Нарязваме лука на по-едри парчета, а чесъна - на ситно.
Сгорещяваме олиото в тенджера и изпържваме в него бутчетата от всички страни, докато получат червеникава коричка. Сипваме царевицата, лука и чесъна и готвим 20 минути, като от време на време разбъркваме.
Сипваме бульона в тиган и го подправяме с шафрана, добавяме ориза и граха. След като кипне, готвим още 5-6 минути, наръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме. Сваляме съда от огъня.
Разпределяме ориза по чиниите. Отгоре слагаме по едно бутче заедно с царевица и лук. Сервираме ястието топло.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...