Продукти:
• 20 бишкоти
• 3/4 л прясно мляко
• 3-4 яйца
• 2 с.л. нишесте
• 1-2 ч.ч. захарен сироп или сок от компот
• 1 к.ч. пюре от пъпеш
• 1 ч.ч.бита сметана
Начин на приготвяне:
В подходяща формичка с намаслени стени и дъно нареждаме потопените в захарен сироп бишкоти. Отгоре намазваме с пюрето от пъпеша, смесено с разбитата сметана. Пак нареждаме овлажнени бишкоти и поливаме с млякото, разбито с яйцата и нишестето. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...