Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг тиквички
• 500 г сирене
• 5 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги задушаваме с малко вода и сол на слаб огън. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги отцеждаме.
Разбиваме яйцата с млякото. Натрошаваме сиренето.
Смесваме всички продукти, прибавяме наситнените зелении, разбъркваме добре и изсипваме в намаслена тавичка. Заливаме с разтопеното масло, посоляваме на вкус и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...