Кулинарни рецепти » Кашкавал с бешамел

 Кашкавал с бешамел

Продукти: (за 6 порции)

• 4 с.л. масло
• 4 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 400 г кашкавал
• галета, черен пипер
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме я на гладка каша с хладкото мляко. Подправяме със сол, черен пипер и магданоз и оставяме да поизстине. Прибавяме 2 жълтъка и разбъркваме.

Белтъците сваряваме заедно с другите 3 яйца и наситняваме. Заедно с настъргания кашкавал ги прибавяме в кашата. Изсипваме сместа в намаслена тавичка, наръсваме с галета, отгоре разпределяме люспички масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало