Продукти: (за 4 порции)
• 600 г картофи
• 3 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 5 яйца
• 150 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета, изпържваме ги в мазнината и посоляваме.
В същата мазнина запържваме брашното и наливаме млякото, докато получим гъст сос. Разделяме сосът на две половини. Към едната половина прибавяме яйцата, изпържените картофи и ситно нарязания магданоз.
Разбъркваме сместа добре и я изсипваме в тава. Отгоре заливаме с втората половина от соса, размесен с настъргания кашкавал. Запичаме в силна фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...