Продукти:
• 1 шаран
• 2 моркова
• половин глава целина
• 2 глави лук
• 1 стрък праз
• 1 кисела ябълка
• половин буркан стерилизирани домати
• 300 г гъби
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме шарана. Натриваме го с черен пипер и сол и оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме на ситно зеленчуците, ябълката и гъбите и ги задушаваме в половината от олиото и малко вода. Добавяме пасираните домати, наливаме виното и посоляваме.
Изсипваме половината от сместа в тавичка и слагаме отгоре шарана. Покриваме с останалата зеленчукова смес. Добавяме дафиновия лист и малко черен пипер и заливаме с останалата мазнина.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем 30 мин в умерено загрята фурна. Към края отстраняваме фолиото и оставяме ястието леко да се запече.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...