Продукти: (за 5 порции)
• 500 г филе от мерлуза
• 7-8 картофа
• 100 г кашкавал
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 3-4 домата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги настъргваме на ренде. Прекарваме рибното филе през месомелачка. Посоляваме каймата и я изпържваме в сгорещена мазнина.
В намаслена разливна лъжица слагаме кръгче от домат. Върху него нареждаме последователно картофи, кайма, настърган кашкавал, отново картофи, отново кайма. След това обръщаме лъжицата в намаслена тавичка. По същия начин подготвяме и подреждаме в тавичката 10 топки.
Запичаме леко и заливаме със смес от маслото, разбитите яйца, млякото и малко сол. Повторно запичаме, като малко преди да извадим от фурната, поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...