Кулинарни рецепти » Огретен от риба

 Огретен от риба

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г филе от мерлуза
• 7-8 картофа
• 100 г кашкавал
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 3-4 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги настъргваме на ренде. Прекарваме рибното филе през месомелачка. Посоляваме каймата и я изпържваме в сгорещена мазнина.

В намаслена разливна лъжица слагаме кръгче от домат. Върху него нареждаме последователно картофи, кайма, настърган кашкавал, отново картофи, отново кайма. След това обръщаме лъжицата в намаслена тавичка. По същия начин подготвяме и подреждаме в тавичката 10 топки.

Запичаме леко и заливаме със смес от маслото, разбитите яйца, млякото и малко сол. Повторно запичаме, като малко преди да извадим от фурната, поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало