Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 5-6 филии сух бял хляб
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2-3 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме.
Нареждаме хляба в тавичка и го заливаме с виното. Отгоре слагаме шарана. Печем 10 мин в силно загрята фурна.
После обръщаме парчетата риба, нареждаме отгоре доматите, нарязани на филийки, и печем още 20 мин в умерена фурна. Хлябът не се консумира.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...