Кулинарни рецепти » Свинско с царевица

 Свинско с царевица
(САЩ)

Продукти:

• 700 г свинско месо
• 200 г царевица от консерва
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 с.л. зехтин
• 1-2 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. чили сос
• 50 г настърган ементал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката и магданоза на ситно, смесваме ги с отцедената царевица, прибавяме чили соса и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме месото на порции, като във всяко парче правим разрез, така че да получим джоб. Разпределяме приготвената плънка по джобовете, посоляваме порциите от двете страни и ги изпържваме в сгорещената мазнина. (Ако остане плънка, я слагаме около месото.)

Наливаме бульона при запърженото месо и задушаваме на умерен огън. Накрая поръсваме с настъргания ементал.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало